Karikatuur Jan

Als directeur van een basisschool heb ik een boekje geschreven ’10 Meesterlijke vertellingen’. Dit was het cadeau voor mijn leerlingen bij mijn afscheid. De voorkant wordt gesierd door een karikatuur van mij, getekend door Noël. De karikatuur geeft uitdrukking aan wie ik ben. Als het even kan een lach op mijn gezicht. Verder zeer gedetailleerd en humoristisch. Voor mijn visitekaartje als verhalenverteller gebruik ik dezelfde afbeelding ook.

‘Wie heeft dat getekend? vragen de mensen vaak.

Noël dus.

Jan Wiersma, verhalenverteller

Illustrator van ‘de 3 bomen’

Het prachtige verhaal van de drie bomen, dat ik vaak in kerken vertel, is geïllustreerd door Noël. De tekeningen zijn met potlood en kleurpotlood gemaakt. Daarna heeft Noël er een Powerpoint van gemaakt.

Hij leeft zich in in het verhaal en weet in zijn illustraties de inhoud fraai weer te geven. Zo heeft hij bijvoorbeeld de emoties waar het om draait in de gezichten van de bomen gelegd.

Zoekt u een illustrator bij uw verhaal? Dan weet ik het wel: Noël!

Jan Wiersma, verhalenverteller

Illustratie van ‘Rolf & Johan’

Samen met Rolf Hoevenberg schrijf ik een boek (zijn boek!). De planning is dat het eind 2020 verschijnt.

2020 is voor ons dus een bijzonder jaar. Daarom hadden Rolf en ik het idee om samen een kaart met een nieuwjaarswens te sturen naar de mensen die ons kennen. Maar hoe krijg je zo’n kaart leuk en opvallend? We kwamen er niet uit.

Toen ik zag wat Noël kon, dacht ik: ‘Dát is het!’
En dat werd het ook. Noël maakte voor ons een ‘nieuwjaars-kaartoon’.

Rolf postte hem op Facebook, ik heb hem als nieuwsbrief verstuurd.
De reacties zijn super, dus missie geslaagd!

Johan Debbenhof
www.johanschrijft.nl

De Jongens

Wij, van De Jongens, hadden wel een leuk idee voor een kerstkaart maar Noel heeft dit verbeterend en super goed uitgevoerd. Erg leuk om te zien hoe goed het lijkt. We kijken uit naar de volgende samenwerking.

Proost,

de Jongens

www.dejongenshoogeveen.nl